Arvika

Här hittar du gratis saker att göra i Arvika. Har du fler tips får du gärna tipsa i kommentarsfältet nedan så tas det med i artikeln.

Stadsparken i Arvika

Ta en promenad och koppla av i Arvikas stadspark. Vacker och välanlagd park från 1913 med fågeldamm, prunkande rabatter och Sveriges längsta pergola (82 m). I hjärtat av stadsparken kan man beskåda den kände skulptören Christian Erikssons fontängrupp ”Sommardopp”. I parken finns flera skulpturer, bl a ”Hind med kid” av Arvid Knöppel. Fortsätt gärna promenaden till Sågudden friluftsmuseum.

Promenad Sågudden

Ta en promenad på Sågudden ñ ett friluftsmuseum med ett 20-tal byggnader från det gamla bondesamhällets tid i västra Värmland. Där finns även lekplats, kryddträdgård och en rik flora med ett stort antal svenska träd vars namn finns skyltat. Nystuga med cafÈ och museibutik.

Natur- och Kulturstig i Glaskogens naturreservat

Glaskogen Naturreservat är ett 28 ha stort naturreservat med sammanlagd 30 mil vandringsleder. Ett litet tips för att uppleva den underbara naturen är den natur- och kulturstig som startar vid informationscentralen i Lenungshammar.Leden är fem kilometer lång och utefter vägen finns rastplatser samt flera informationstavlor som beskriver geologiska och historiska sevärdheter. Det kan vara trevligt att veta att leden också är barnvagnsanpassad.

Vassvika

I Vassvika, 5 km norr om Arvika, har Friluftsfrämjandet sin friluftsgård. Från Vassvika utgår skidspår under vintern och vandringsleder under resten av året, samt en 3 km naturstig med information om ett hundratal växter och örter. Här finns också en lekplats med klätteranordningar för barn samt en grillplats.

Storkasberget

Storkasberget ligger strax sydost om Arvika centrum. En vandringsled pa 3,5 km går från rv 175, vid infarten till Ingestrand, upp till berget. Från Storkasberget har du en storslagen utsikt över Arvika med omnejd och sjön Glafsfjorden. Där finns också ett utsiktstorn. Ett omfattande ledsystem finns i området, samtliga orangemarkerade. Kartor finns uppsatta.

Geocaching

Geocaching är en modern form av skattjakt. Utrustat med GPS och koordinaterna från nätet kan man ge sig ut i naturern och leta upp skatter, s k geocaches. Det finns en hel del spännande gömställen i vacker natur på olika ställen i kommunen. Allt som krävs är en GPS. (Finns även att hyra).

Konst och hantverk

I Arvika kommun finns ett rikt utbud på konst och konsthantverk. Många hantverkare och konstnärer välkomna besökare till sina ateljÈr och verkstäder och det pågår många utställningar under sommaren. Se Arvika.se för mer information.

Biblioteket

Liksom alla bibliotek finns böcker, tidningar och lugn och ro helt gratis. De har dessutom gratis WiFi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *