Linköping

bergs slussar

Här hittar du tips på saker man kan göra i Linköping som är helt gratis.

Flygvapenmuseum i Linköping

Flygvapenmuseet är ett unikt museum i Sverige och en lokal delikatess i flygplanstaden Linköping. Man kan tex titta närmare på ett JAS 39 Gripen och köra en Gripen-simulator (för en extrakostnad). Fritt inträde för barn under 18 år (40 kr för övriga).

Historisk promenad

Om man vill känna historiens vingslag kan man ta en promenad kring Gamla Linköping samt besöka Domkyrkan.

Stadsparken

Trädgårdsföreningen i Stadsparken har blommor, ett växthus, en restaurang och en del olika evenemang.

Tinnerö eklandskap

Tinnerö eklandskap är ett stort kommunalt eklandskap i södra Linköping som består av gamla ekar i ett böljande beteslandskap. Här finns en biologisk mångfald och passar för promenader och upptäcktsfärder. Läs mer på Linköping.se.

Bergs slussar

Bergs slussar är en del av Göta kanal och den ligger i samhället Berg söder om Linköping. Att ta en picnic vid slussarna är ett trevligt gratisnöje en fin sommardag. Det finns även en liten strand där.

Konst och kultur

I Linköping finns gott om offentlig konst som man bör passa på att njuta av. På turistbyrån kan man få ut en karta där konstverken är utplacerade.

Valla

Här finns lekpark och djur (getter, höns, marsvin, kaniner, hästar och gäss). På vintern är vissa djur inne, men man kan gå in och besöka dem. Mysigt och familjärt med många grönområden med tufftufftåg och ponnyridning (som dock kostar en liten peng). Minigolf, några museer och ett cafe finns oxå på platsen. Gångavstånd till gamla Linköping.

2 thoughts on “Linköping

  1. Valla
    Här finns lekpark och djur (getter, höns, marsvin, kaniner, hästar och gäss). På vintern är vissa djur inne, men man kan gå in och besöka dom.
    Mysigt och familjärt med många grönområden med tufftufftåg och ponnyridning (som dock kostar en liten peng). Minigolf, några museer och ett cafe finns oxå på platsen.
    Gångavstånd till gamla Linköping.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *