Uppsala

Här är lite tips på roliga gratisnöjen att göra i Uppsala. Hjälp oss gärna med nya tips på gratis aktiviteter!

Botaniska trädgården

Man kan promenera över hela Botaniska trädgården. Dels växtavdelningen men även trädavdelningen med rosor, vattendamm, ända upp till slottet om man vill. Från slottet har man dessutom fin utsikt!.

Biotopia – biologiska museet

Fint och roligt museum! Både barn och vuxna gillar det här stället. Extra plus för den fina lekparken i Vasaparken utanför museet (det blir en heldag!). Brukar ha öppet tis-sön. Brukar även ha ett cafe men som nu är tillfälligt stängt dock..

Upplandsmuseet

Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län och syftar till att ge besökaren kunskap, upplevelser och inspiration om allt som rör länets kulturhistoria. Med utgångspunkt från Akademikvarnen, belägen mitt i Fyrisån, verkar de för hela Uppsala lä. Besök museet och ta del av utställningar, visningar och program. Sök kunskap på egen hand i biblioteket och arkivet eller sök i deras unika samlingar via webben. Kontakta museet om råd och service kring kulturmiljö, byggnadsvård, arkeologi och föremål. Som länsmuseum är deras uppdrag att vara en resurs för samhället och individen.

Stadsparken

Den vackra stadsparken bredvid fyrisån är väl värt ett besök och självklart helt gratis. Parken har en fin lekpark och massor av vackra blommor. Här finns även ett café.

Träning och motion

Uppsala erbjuder en rad bra utomhusgym för alla träningssugna människor. Bland annat så finns det i Stadsskogen, vid Industristaden och Marmorvägen.

Fredens Hus

Fredens Hus erbjuder en rad olika utställningar om bland annat mänskliga rättigheter, och självklart är det alltid gratis inträde.

Musik och underhållning

Klockan 15 på lördagar anordnas gratis orgelkonserter i Uppsala domkyrka.

Mitt i centrala Uppsala ligger Musikens hus som erbjuder en 360 graders utsikt över Uppsalas alla tak.

Fyrisån

Uppsala kommun har genom åren satsat på att utveckla miljön runt om Fyrisån med fina bryggor, gångvägar och dansgolv samt härliga grönområden.

One thought on “Uppsala

 1. Hej,
  Jag vill tipsa om en gratis föreläsning i Uppsala 6/3, 18:00-21:00; ”Mina pojkar spelar på en annan spelplan”. Pappa Anders Hansson bjuder på sin berättelse om att få barn som inte är som alla andra. Följ länken
  http://www.elfa-assistans.se/index.php
  för mer info. om föreläsningen och intresseanmälan.
  Mvh,
  Eva


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *