Karlskrona

Här får du ett flertal tips på gratis saker man kan göra i Karlskrona, kanske främst på sommaren.

Bryggareberget

En mycket trevlig och uppskattad utsiktsplats heter Bryggareberget och är belägen i utkanten av staden. Härifrån har man hänförande utsikt över standen som är uppbyggd på hela 33 öar. Här finns även ett trevligt café, restaurang och kikare.

Vämöparken

Blekinges svar på Skansen. Naturskönt utflyktsmål strax utanför centrum med kulturhistoriska byggnader från olika tider och platser. Populärt minizoo och lekpark för barnen samt åretruntöppen kaffestuga.

Sail Karlskrona

Sail Karlskrona är ett årligt återkommande evenemang som pågår under fyra sommardagar. Här erbjuds besökare upplevelser av olika slag. I Restaurangbyn, som är belägen i hamnområdet, kan du välja mellan sex olika krögares matutbud samt njuta av härlig underhållning av olika slag. Barnens Sail med massor av aktiviteter (vissa gratis) för barnen, hittar du på Stumholmen.

Blekingesmaker ett område där du har möjlighet att smaka på diverse lokalproducerade rätter och produkter. På sailområdet finns även tivoli, marknads- och hantverksförsäljare samt idrottsaktiviteter som beachhandboll och sommarbandy. I Värdsarvsporten kan du få information om Karlskronas världsarv, se tidsenliga hantverkare, båtbyggeri, soldater och har du tur kan du få höra lite 1700-talsskvaller. Missa inte Världsarvssaluten som genomförs fredag och lördag kväll! Här satsas det på en rad vattenaktiviter. Längs hela Sailområdet ligger båtar av olika slag och storlekar, det arrangeras båttävlingar, båtturer, båtmässa och mycket mer.

Drottningsskärsskastell, Aspö

På ön Aspö, som är belägen ca. 25min med gratis bilfärja utanför Karlskrona centrum, är Drottningskärskastell beläget. Erik Dahlberg ritade kastellet, som stått orört i 300 år. Det domineras av donjonen, ett försvarsverk för artelleri. I krutmagasinet finns en utställning om kastellets historia och världsarvet. I Kastellet finns även en trevlig restaurang sommatid. Det här är ett spännande besöksmål och en utflykt som kan uppskattas av hela familjen.

Brändaholm

Brändaholm är ett kolonistugeområde i fin miljö vid Dragsö. Även Dragsö är ett bra utflyktsmål med fin badplats, promenadstig/ trollstig som förstås är gratis.

Grevagrundet

På Blekinge Museums tomt så finns lekparken Grevagrundet där det finns mycket roligt för de lite mindre barnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *