Helsingborg

helsingborg

Helsingborg är en riktigt trevlig stad att hitta gratisnöjen på. Det finns dessutom väldigt mycket att göra som inte kostar något alls.

Sola och bada på sommaren

  • Rååvallar – Fin sandstrand och långgrunt, perfekt för familjen
  • Tropical beach – Finfina palmer och nära till grönområdet Gröningen

Parker och promenader

  • Gröningen – Ett vackert grönområde med möjlighet till basket, boule och med lekplatser. Det är också nära till stranden.
  • Bruces skog eller Pålsjöskog – Trevligt för en promenad i naturen

Ramlösa Brunnspark

Ramlösa Brunnspark i Helsingborg är en mycket fin miljö för promenader. Man kan också provdricka brunnsvattnet vid källan, mata ankorna i ankdammen, titta på de vackra byggnaderna tex Stora hotellet eller det gamla lasarettet.

Övriga gratisnöjen

Låna en bok på det vackra och nyrenoverade stadsbiblioteket!

Gratis WiFi vid Stadshuset

På Stadsbiblioteket och i den kringliggande Stadsparken kan man få trådlös tillgång till internet från sin bärbara dator. Det är självklart också gratis att låna böcker.

Landsborgspromenaden

Landsborgspromenaden slår det mesta! Här finns lummig grönska, natursköna raviner och underbar utsikt över Öresund längs vägen. Norra delen av promenaden är cirka sex kilometer lång och sträcker sig från centrum av Helsingborg till Sofiero. Södra delen är cirka åtta kilometer lång och sträcker sig från stadens centrum till Raus kyrka i söder. Mer info.

Helsingborgsfestivalen

Helsingborgsfestivalen är en stadsfestival som arrangeras av Helsingborgs stad årligen i juli, 29-31 juli 2010. Till festivalen är alla välkomna. Här hittar du något för alla intressen och åldrar. Festivalen öppnar upp sig mot Sundet med musik, kultur, mat och underhållning i tre dagar med mängder av artister och spännande upplevelser runt om i city. Helsingborgsfestivalen har varje år cirka 500 000 besök. Mer info.

Wallåkra Stenkärlfabrik

Wallåkra Stenkärlfabrik ligger naturskönt inbäddad i Rååns dalgång. En plats att njuta av livets goda, en unik miljö, en krog med utsökt mat och en fabrik som är ett kulturarv med anor från 1864. Mer info.

Sancta Maria kyrka

Vid ett besök i kyrkan bör man bl a titta på; Altarskåpet från 1400-talet, silverskatten i sakristians källare och minnestavlan över den berömde kompositören Dietrich Buxtehude som i mitten av 1600-talet var organist i Mariakyrkan. Mer info.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *