Karlskoga

Här hittar du förslag och tips på saker man kan göra i Karlskoga som turist, eller boende, som är helt gratis.

Konstvandring

Gör en rundvandring i konstens värld. Besök konsten i Karlskogas parker och utomhusmiljö. Med hjälp av en broshyr tar man sig runt på egen hand.

Arbetarmuseet Gråbo

Arbetarmuseet Gråbo tar dig med på en nostalgisk resa till tre tidstypiska och levandegjorda svenska arbetarhem från 1885, 1918 och 1942. Gratis inträde, öppet året runt söndagar kl. 12-16 och sommartid varje dag kl. 12-16.

Karlskoga Konsthall

Karlskoga Konsthall har varierande utställningar i Tingshusparken, inrymt i den före detta arrestlokalen till Karlskoga Tingshus, där Alfred Nobels testamente lagfors.

Karlskogafesten

Karlskogafesten är en stor familjefest i Ekmansdalen med många artister och självklart med gratis inträde! Den brukar vara i juni.

Karlskoga kyrka

1586 bygdes Karlskoga kyrkas första del, som idag är en sakristia med väl bevarade målningar från den tiden. Besök kyrkan, öppen året runt med dagliga guidningar under sommaren. Skogskyrkogården, en av Europas vackraste och mest natursköna skogskyrkogårdar. Vid norra utgången, strax utanför murarna ligger cirkusprinsessans Baptista Schreiber älskade arabhäst Menelik begravd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *