Sundsvall

Vi har en del tips om gratisnöjen i Sundsvall tipsa gärna om fler gratisaktiviteter om du bor i Sundsvall och känner till något.

Kulturmagasinet

Kulturmagasinet är en samlingslokal med många olika typer av gratisnöjen. Här hittar du bland annat ett bibliotek, ett museum, café, arkiv, lär- och vägledningscentrum, konsumentinformation, energi- och klimatrådgivning. Allt är inte gratis men mycket är det. Läs om aktuella evenemang och mer detaljerad information på Sundsvall.se/kulturmagasinet.

Friluftslivet

Det finns mycket frisk luft att avnjuta i Sundsvall. Se Sundsvall.se’s friluftsektion för mer info om vad som finns tillgänligt.

Friluftcentrum

Har bla äventyrsstigar med olika svårighetsgrader. Promenadstråk och grillplatser med enormt vacker utsikt. Skidspår vintertid.

Stadsberget

På Norra Stadsberget finns underbara strövområden med utsikt över hela staden. Stor lekpark, grillplatser etc. Gamla byggnader som ibland finns öppna för visning med gratis inträde.

Södra berget erbjuder också vacker utsikt. För barn och ungdom finns en äventyrsstig: Tarzanstigen.

Sundsvalls museum

Sundsvalls museum måste upplevas! Fri entré!

Gratis fiske året om i Sundsvall

Sidsjön ligger endast ett par kilometer från Sundsvalls centrum och är lättillgängligt. Hit går skidspår och runt sjön finns ett upplyst elljusspår. Fisket upplåts gratis i kommunens regi. Syftet är i första hand att locka ungdomar till att bli intresserade av sportfiske. Tanken är att ungdomar i sportfisket skall hitta en meningsfull fritid som ger spänning, rekreation, kunskaper om natur och miljö samt gemenskap.\r\n\r\nServicen är väl utbyggd med ett stort antal kastbryggor, varav en är handikappanpassad samt vindskydd och grillplatser. En promenadväg går runt hela sjön.

Sundsvalls sportfiskeklubb genomför årliga arrangemang med syfte att populärisera sportfisket. Aktiviteter förekommer vid sportlov och friluftsdagar.

One thought on “Sundsvall


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *