Växjö

Växjö kommun har bidragit med en hel del bra tips på trevliga gratisaktiviteter man kan göra i och omkring Växjö. Har du fler tips så tipsa gärna!

Växjö konsthall

Växjö konsthall har fri entré.

Växjö Skatepark

Växjö Skatepark är en utomhusanläggning där det är gratis att åka skateboard och inlines.

Gratis utomhysgym

Det finns gratis utomhusgym – dels på olika ställen i elljusspåret i Fyllerydskogen, samt vid promenad/joggingstråket runt Växjösjön i centrum.

Låna musik och böcker

Låna CD-skivor med musik eller böcker eller tanka ner mp3-böcker på mediejukeboxen på stadsbiblioteket. Helt gratis! Mediejukeboxen kräver inte ens lånekort.

Promenad runt Växjösjön

Runt Växjösjön finns ett fint promenadstråk (även för cykel och inlines) som tar ungefär tre kvart att gå runt. En del konstobjekt är utplacerade runt sjön och det finns skyltar vid olika träd med telefonnummer som man kan ringa för att få mer information om just den arten. Gångstråket går rätt genom Strandbjörket och förbi LinnÈparken där det finns bra lekplatser för barn. LinnÈparken är härlig sommartid pga dess blomsterprakt.

Cykla Växjö runt

Det finns en cykeltur som heter Växjö runt, som är på 45 km, som sträcker sig runtom Växjö tätort. Den har fått många lovord av det antal Växjöbor och turister som har cyklat runt. Den finns tillsammans med andra kartor att ladda ner på www.turism.vaxjo.se, under Aktiviteter och îLäs mer om våra bil- och cykelturerî.

Karl-Oskar-dagarna

Varje år, andra helgen i augusti, är det Karl-Oskar-dagarna som är en stadsfest med tivoli och gratis entrÈ till konserter och dans, med mera.

Besöka loppmarknader

Ett annat nöje kan vara att gå och kika på loppisar, bl a ÷stregårds Antik på 1500 m2, som har öppet söndagar under sommarhalvåret, april-september. Det är skoj bara att gå och titta!

Gratis badplatser kring Växjö med fågelskådning som bonus

Badplatser finns längs med Kronobergshalvön, där det dessutom finns vandringsstigar 1,9 km-6,5 km långa. Där finns också ett rikt fågelliv så har man kikare med sig kan man få se t ex fiskgjuse, hackspett och sparvuggla.

Växjö domkyrka

Ett besök i Växjö domkyrka, med dess speciella glaskonst, kostar gratis och kyrkan är öppen dagtid året runt.

Frisbeegolf

Har man bara en frisbee så kan man passa på att utmana sina vänner på utmanande frisbeegolf i Slottsparken.

Allsång i Linnéparken

På måndagskvällar i slutet av juni och i juli så anordnas en stor allsång med kända artister i Linnéparken vid Växjösjön. Helt gratis förstås.

Växjö kulturnatt

I slutet av januari varje år så anordnar Växjö kommun ett evenemang där de bjuder på sång och trolleri med mera, samt uppvisningar från olika föreningar.

Mer info

Växjö turism kan man hitta fler sevärdheter och aktiviteter som man kan ta sig för som inte kostar något.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *