Gratis saker att göra i Göteborg

Kulturkalaset

Kulturkalaset går av stapeln i augusti varje år. Det är en stadsfestival med balett, karneval, symfoniorkester, fest, mat och mycket annat under ett par dagar. En härlig gratisfest du inte får missa. Mer info och exakta datum se här.

Gratis fotboll på Gothia Cup

Gothia Cup är världens största utomhusturnering i fotboll för ungdomar. Det lockar killar och tjejer över hela världen till att komma till Göteborg och spela fotboll och att titta på matcherna är förstås helt gratis. Gothia cup kommer att gå av stapeln 18-24:e juli 2010 nästa gång. Mer info här.

Båt till Brännö

Ta båten ut till Bränno (nästan gratis, bara 2 kuponger). Traska tvärs över hela ön och bada bland klipporna.

Gratis konsert utanför Ullevi

Leta upp en stor konsert som Rolling Stones, ta med dig en solstol och sätt dig i korsningen utanför Ullevi. Öppna upp en öl eller läsk, titta på folk och lyssna på musiken.

Kubb i Slottskogen

Ta med dig kubb, leta upp en liten ledig yta gräs i slottskogen och spela lite kubb.

Spela frisbee-golf i Skatås/Delsjön

Ta med dig en egen frisbee, och fulgolfa i Delsjöreservatet.

Var statist i en filminspelning

En hel del filmproduktioner och TV-inspelningar görs i Göteborg (med omnejd). På Statist.se kan man registrera sig och vara med.

Zoo i Slottskogen

Året runt kan man gratis gå omkring i Slottskogen i Göteborg och kolla på sälar, hästar eller pingviner. Bara 2 kuponger bort.

Fönstershoppa

Ett trevligt gratisnöje en regnig dag är att fönstershoppa i Nordstan, kompassen och andra gallerior längs Kungsgatan. Samtliga är under tak så det är ett torrt gratisnöje.

Couch surfing events

CouchSurfing är ett community främst för folk (ofta från andra länder) som är i en stad som Göteborg en kortare period, som turist eller liknande. De använder CouchSurfing för att hitta på saker tillsammans och alla kan komma.

Operapub

Varje sista torsdag i månaden så anordnar ett gäng operasångare operapub på Restaurang Bommen, alldeles intill Göteborgsoperan.

Journey to the end of the night

I början av oktober 2013 anordnades ett väldigt roligt evenemang som kommer att upprepas ungefär vid samma tid även nästa år. Journey to the end of the night hette evenemanget som var en typ av tävling som utspelade sig i Göteborg som gick ut på att man skulle ta sig till flera checkpoints. Samtidigt jagades man av så kallade Jägare som försökte ta en, och om man blev tagen så blev man själv en jägare. Det blev alltså svårare ju längre in i tävlingen man kom. Pris till bästa ”springare” och bästa jägare.

One thought on “Gratis saker att göra i Göteborg

 1. Jag har ett tips på ett gratisnöje i Göteborg! Kontakta mig gärna för mer information på how@gibca.se

  10 aug–6 sep finns möjligheten att vara med på ett unikt byggprojekt! Kom och bygg House of Words (HoW) en tillfällig paviljong i direkt anslutning till Röda Sten Konsthall. HoW blir en del av Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) och kommer att fungera som en central och social mötesplats. Missa inte möjligheten att skapa en unik byggnad tillsammans med en av Spaniens främsta rebelliska arkitekt, Santiago Cirugeda!

  VAD KOMMER VI ATT GÖRA?
  * Vi borrar, gräver, spikar, sågar och bygger medan vi lyssnar till musik och lär känna nya människor
  * Vi arbetar i små grupper under direkt handledning av Santiago Cirugeda
  * Vi använder byggmaterial som till största del är återvunnet material
  * Du blir inte bara delaktig i en process där dina ideér är viktiga för uppförandet av byggnaden – din insats är också en del av konstverket
  * Varje dag har du trevligt sällskap, får god mat och inte minst delar du en kreativ upplevelse med andra!

  VAD KOMMER SEDAN ATT HÄNDA I HoW?
  Efter den gemensamma byggprocessen kommer konstnären Loulou Cherinet att aktivera HoW genom att bjuda in människor och grupper från både när och fjärran till samtal. Alla som besöker HoW uppmanas att samspela med – och deltaga i dessa samtal. För mer information och anmälan: http://www.gibca.se/index.php/sv/house-of-words/opencall

  Sista anmälningsdag är 27 juli. Varmt välkomna!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *