Visby

visbyVisby är en riktig sommarstad med mycket att se på. Trots att priserna snudd på dubbleras på sommarsäsongen finns det en del saker man kan göra helt gratis.

Vandra längs ringmuren

Ta en promenad kring Visbys stora sevärdhet, Ringmuren. Läs på lite om ringmuren på Wikipedia först så blir promenaden lite mer intressant.

Klinten

Enligt Aftonbladet bodde förut de fattigaste på Klinten förr om åren. Nuförtiden har det blivit tvärtom och bydelen är trevlig att titta på med sina pittoreska hus och vackra utsikt.

Domkyrkan i Visby

Den enda medeltida kyrkan som står kvar idag är värd att titta på. Läs mer.

Fiskargränd

En av de mest sevärda platserna i Visby är Fiskargränd om man ska tro vykorten som allt som oftast är tagna härifrån. Läs mer.

Hälsans stig

Vandringsleden Hälsans stig är en mycket vacker lummig skog och börjar strax norr om Visby lasarett och slutar bortom Norra kyrkogården.

Strandpromenaden

Strandpromenaden sträcker sig från hamnen ända ut till Snäck. Man kan cykla i sakta mak, vandra eller jogga. Men det finns även grillplatser utsatta så man kan ta sig ett mathäng en varm sommarkväll. Dessutom finns det flera ställen där man kan bada.

Fotografitur innanför murarna

Visby innerstad består av ett gytter av hus och gränder från flera generationer. Har man kamera kan man garanterat finna intressanta fotovinklar.

Botaniska trädgården

I Botaniska trädgården kan man följa årets skiftningar i växtligheten men också i trädgårdsmästarnas arbete. Klappa katten som har området som sitt domän. Speja på fåglar som håller till bland träd och snår.

Titta på turister i hamnen

Att titta på turister på hamnen är ett givet gratisnöje sommartid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *