Borås

Här hittar du ett flertal tips på gratisnöjen och gratisaktiviteter i, och omkring, Borås. Kom också gärna med egna tips i kommentarsfältet nedan.

Borås museum

Borås museum tar vara på den kulturskatt som Borås besitter, med bland annat hus från 1600-talet. Läs mer.

Statyvandring

Borås har etablerat sig som statystad. Runt omkring i staden fylls utbudet av de lustigaste kreationerna. Den omskrivna statyn ”Pinoccio” är ett exempel. Man får dessutom en statsvandring på köpet!

Bada i Almenäs

Almenäs är dit man åker om man vill bada även om de flesta åker hit för att sola, grilla, lira boll eller kubb här. Hela Borås samlas här på sommaren!

Kanalvandring

Den nya utbyggnaden längs kanalen med ett litet torg och parallella uteserveringar har en härlig medelhavskänsla över sig. Här är de flesta unga Boråsare flera gånger i veckan och fikar, dricker vin och ungås! Den lite underliga statyn ”snäckan” står mitt på torgplatsen mellan uteserveringar och kanalen. Har man inte råd med en kaffe sätter man sig i trappan ner mot kanalen och tittar ut över parken på andra sidan vattnet eller lyssnar till det senaste skvallret från uteserveringarna!

Sommartorsdagarna

Sommartorsdagarna är olika evenemang som sker i Borås under sommaren, och alltid på torsdagar. Det är gratis konserter och uppträdandena sker på Stora Torget mitt i Borås. Mer info.

Ramnasjön

Promenera runt Ramnasjön och titta på fåglarna. Ramnaparken i närheten är också fin med sina gamla hus och lekpark för barnen.

Annelundsparken

Stadens vackraste park med en av västsveriges modernaste lekplatser. Det finns möjlighet att grilla för de som vill.

One thought on “Borås


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *